Eigen beheer in content en digitaal les geven
Het doel van deze opdracht was om met Service Design een oplossing te ontwikkelen/ontwerpen die aansluit bij de behoeftes van de gebruikers van het e-learning platform Bundle. Het team van bundle bestaat uit back-end developers, front-end developers en een product owner. Samen met het team werden de wireframes besproken en ontwikkeld.
Research & insights
Tijdens de fieldresearch hebben er meerdere interviews en een enquete plaats gevonden. Met de data uit de interviews en enquete zijn er customer journey maps ontwikkeld met de daarbij behorende personas.
Vanuit bepaalde insights zijn er eerste concepten gemaakt die aansluiten bij deze insights. De concepten zijn uiteindelijk ook voorgelegd bij de stakeholders. De stakeholders hebben hier hun visie en mening op gegeven.
Data analyse
De data is vertaald in een experience map om het team van bundle te laten zien hoe op scholen wordt omgegaan met het bestellen van boeken. In de experience map kwamen ook een aantal insights naar boven, die bevestigde dat bundle op de goede weg was en hier en daar nog ruimte had voor verbetering. Om de informatie architectuur goed in kaart te brengen, is er een flowchart ontworpen om alles met elkaar te laten verbinden.
Design
​​
Tijdens de design fase werd er met de insights brainstorm sessies gehouden met de stakeholders vervolgens kwamen uit deze brainstorm sessie een voorstel in de vorm van een wireframe. deze wireframes zijn in een invision prototype verwerkt en gepresenteerd aan de stakeholders.
​
Bundle bestaat uit een aantal onderdelen er werd aan mij gevraagd om de volgende onderdelen uit te werken:
Chat, Discover & Dashboard
​
​
Research & insights
Tijdens het ontwerpen van de app is er UX research gedaan, d.m.v. Customer journey maps en persona’s zijn er insights verzameld. Deze insights zijn verwerkt in wireframes en een prototype. Het ux document is per onderdeel opgeleverd aan het front-end en Back-end developement team.
Workshop & analyse
Vanwege de wet van privacy en de complexiteit van de back-end was het noodzakelijk om in het ontwerp rekening te houden met deze aspecten. Dit proces werd tijdens meetings besproken in het team, tijdens deze meetings was er vaak overleg. De meetings gingen vaak over wat de mogelijkheden waren om bepaalde data goed te tonen in de app en wat hiervoor nodig was.
Medicatie in eigen hand
Vanuit het klantprobleem was er geconstateerd dat er behoefte was aan een app (native). Samen met het team is de strategie van deze opdracht in kaart gebracht. De opdracht is vanuit een Lean UX start up methode behandeld. In meerdere sessies met de stakeholders is de MVP (Minimum Viable Product) van de app bepaald.